Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medvedev s abhaškim čelnikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitri Medvedev razgovarao je u četvrtak s čelnikom odmetnute gruzijske pokrajine Abhazije o takozvanom "zamrznutom" sukobu u toj regiji, priopćio je Kremlj.

U šturom priopćenju sa sastanka Kremlj samo navodi kako je "naglašeno da bilo kakav napredak u tom pitanju može biti ostvaren samo uz poštivanje svih prethodnih sporazuma".

Pročitajte i ovo Pristupnice; ilustracija Pristupnica za EU Nada umire zadnja: ''Ako postanemo dio obitelji europskih zemalja, moći ćemo brže završiti rat'' Slika nije dostupna Najveća akcija ikad Rusija pomiče svoje državne granice

Više od 2,500 ruskih mirovnih snaga nalazi se u Abhaziji, prema UN-ovom sporazumu o prekidu vatre kojim je okončan građanski rat s Gruzijom 1994. Međutim, EU se zalaže za pokretanje novih mirovnih pregovora između Tbilisija i Abhazije, koja ima rusku potporu, koji bi mogli umanjiti rusku mirovnjačku ulogu.

Medvedevljev sastanak sa Sergejom Bagapšem održao se uoči summita Rusija-EU u sibirskom gradu Hanti Mansijsku, gdje će, kako se očekuje, europski dužnosnici potaknuti pitanje Abhazije.

Već tradicionalno napeti odnosi Gruzije i Rusije dobili su dodatni uteg prošloga mjeseca kada je Moskva najavila jačanje diplomatskih odnosa s Abhazijom, gdje ionako većina stanovnika od 2000. posjeduje ruske putovnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene