Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim što će susjedi napokon uživati u tišini, bit će i bogatiji za 1,67 milijuna kuna koliko im je dodijeljeno u ime odštete.


John Updegraff i Karen Szewc iz Rogue Rivera u Oregonu morat će u sljedećih šezdeset dana odstraniti glasnice svojim tibetanskim mastifima nakon što je porota prije nekoliko dana donijela odluku u korist bijesnih susjeda čije je uši lavež tih golemih pasa parao više od desetljeća.

Vezani članci Posljedice požara u Oregonu Neviđeni požari u Oregonu uništili pet malih gradova: ''Ovo bi mogao biti najveći gubitak ljudskih života'' Slika nije dostupna 'Apsurdna mjera' u Puli: Sud psu Medi zabranio lajanje tijekom noći

Štoviše, Daleu i Debri Krein je ujedno dodijeljena i financijska odštetu u iznosu od 238,900 američkih dolara (1,67 milijuna kuna), te je tako na njihovo veliko zadovoljstvo okončana parnica otvorena još 2012. godine.

Sud Medi zabranio lajanje, o tome se raspisali i svjetski mediji

Updegraff i Szewc su u kraj  doselili 1997., te su tibetanske mastife počeli uzgajati pet godina kasnije, samo stotinjak metara od imanja Kreinovih, kako bi im štitili stoku.

Kreinovi su se ispred suda požalili da im je život od tada postao nesnosan, te je porota izrazila suosjećanje s podatkom da su psi glasno lajali po čitave dane, počevši od pet ujutro.

Istina, sud je Updegraffu i Szewc je ostavio i alternativno rješenje, da se svojih tibetanskih mastifa riješe i nabave tišu pasminu, no kako stvari zasad stoje, ti će psi proći gore od Mede iz mjesta Peroj, kojem je sud zabranio lajanje od 20 do 08 sati, ali ne i operaciju.

Poslušajte kako zvuči lavež tibetanskih mastifa 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook