Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U rehabilitacijskim centrima

Medicinska sestra ubijala pacijente u noćnim smjenama: "Optužbe su uznemirujuće, teško je to uopće shvatiti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Medicinska sestra je u SAD-u u noćnim smjenama pacijentima u rehabilitacijskim centrima davala inzulin zbog čega je velik broj ljudi preminuo. Suočava se s optužbama za ubojstvo i pokušaj ubojstvo.

Heather Pressdee (41), bivša medicinska sestra, optužena je u svibnju za ubojstvo zbog davanja prekomjernih količina inzulina dvama pacijentima u staračkom domu, a sada se suočava s novim optužbama.

Davala je inzulin dijabetičarima i onima koji ga nisu trebali zbog bolesti u prevelikim količinama, izvijestio je državni ured odvjetnika Pennsylvanije.

"Obično je davala inzulin tijekom noćnih smjena kada je bilo malo sooblja i kada hitni slučajevi ne bi zahtijevali trenutnu hospitalizaciju", stoji u optužnici.

Njezine žrtve bile su stare od 43 do 104 godine. Umrlo je ukupno 17 pacijenata o kojima se viša medicinska sestra brinula, a priznala je da je pokušala ubiti 19 drugih pacijenata u pet različitih rehabilitacijskih centara diljem Pennsylvanije od 2020. godine.

"Optužbe protiv gospođe Pressdee su uznemirujuće, teško je shvatiti kako je medicinska sestra kojoj je povjereno da se brine o pacijentima mogla namjerno i sustavno nauditi pacijentima", rekla je državna tužiteljica Michelle Henry.

Henry je dodala da bi svaka osoba koja je u medicinskoj ustanovi ili ustanovi za njegu trebala osjećati sigurnost i zbrinutost. 

Bivša medicinska sestra suočava se s optužbama za dvije točke ubojstva prvog stupnja, 17 točaka za pokušaj ubojstva i 19 točaka za zanemarivanje osobe ovisne o skrbi.

Trenutno je u pritvoru u zatvoru Butler County bez mogućnosti jamčevine, prenosi ABC News.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene