Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Madeleine McCann

McCannovi: Ne možemo niti opisati koliko nam znači nova istraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči 5. godišnjice nestanka madeleine McCann, njezini su se roditelji obratili medijima.

Kate i Gerry McCann uoči 5. godišnjice nestanka njihove kćeri madeleine McCann u portugalskom mjestu Praia de Luz, održali su konferenciju za medije. Vjeruju kako su velik angažman britanske policije i potpora premijera Davida Camerona u istrazi, znatno povećali šanse za pronalazak njihove kćeri.

Pročitajte i ovo Portugalski premijer Antonio Costa Pritvoren šef kabineta Portugalski premijer Costa podnio ostavku zbog istrage o korupciji: "Savjest mi je čista, ali neću se više kandidirati" Slika nije dostupna 13 godina nakon nestanka Njemački tužitelji poslali pismo roditeljima Madeleine McCann: "Vaša kći je mrtva, imamo dokaze"

>> Ovako bi nestala Madeleine danas izgledala

>> 'Maddie McCann oteo je par, a ne pedofilski lanac'

"Siguran sam kako će postojati konstantan dijalog između službe Metropolitan policije, Ureda ih vlasti u Portugalu, što je micanje velikog tereta s naših ramena, jer se mi više ne moramo boriti oko toga. Ne mogu vam niti opisati koliko nam to znači, da su naše vlasti počele aktivno voditi istragu u potrazi za Madeleine", istaknuo je Gerry McCann, otac nestale madeleine McCann.

Njegova supruga Kate govorila je o prošlotjednoj objavljenoj fotografiji, koja prikazuje mogući izgled njihove kćeri s navršenih 9 godina. "Zapravo me to ohrabrilo, jer sam mogla prepoznati madeleine na fotografiji pa mi nije izgledala neobično. Nije me se dojmila kao fotografija djeteta kojeg uopće ne poznajem pa zbog toga smatram, kako to može poslužiti kao vrlo koristan alat istražiteljima", pojasnila je Kate.

"Nikad nismo željeli da se slučaj jednostavno samo ponovo otvori, željeli smo da se on revidira i zato smo provodili kampanju posljednje tri godine. Ponovno otvaranje nema smisla ako nemate novih tragova", rekla je Kate McCann.

Podsjetimo, Madeleine McCann je još 2007. nestala iz apartmana njezinih roditelja u portugalskom odmaralištu Praia da Luz. Od tada malenoj Madeleine nema ni traga.

12.svibnja ove godine Madeleine bi napunila 9 godina. Prošle godine, na njezin 8. rođendan, njezini su roditelji uputili otvoreno pismo britanskom premijeru Davidu Cameronu u kojem su ga molili da ponovno pokrene potragu za njihovom kćerkom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene