Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Htjeli su da bude dio obitelji'

'Maddie McCann oteo je par, a ne pedofilski lanac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatnije je da je nestalu Madeleine McCann oteo par bez djece nego pedofilski lanac, tvrdi bivši istražitelj Scotland Yarda.

Ian Horrocks, bivši istražitelj vjeruje da je Madeleine, koja je nestala iz apartmana tijekom odmora u Portugalu prije pet godina, bila meta otmičara čim je s roditeljima stigla u Praia da Luz, piše Herlad. Harrocks je dodao kako ne vjeruje da su otmičari ostali u Algarveu, iako bi se još uvijek mogli nalaziti negdje na području Portugala.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Slika nije dostupna Poginuo 2009. godine Identificiran muškarac upleten u otmicu Madeleine McCann

Stručnjak za otmice, koji je radio u londonskoj policiji trideset godina, rekao je kako vidi ovaj slučaj, koji je uoči petogodišnjice otmice ponovno aktualiziran u javnosti.

'Najvjerojatnije je Madeleine oteo par. Očito je da su plan i ruta bijega planirani. To nije bilo improvizirano. Ljudi koji su oteli Madeleine vjerojatno nemaju svoje djece ili blisku obitelj. Ne vjerujem da je Madeleine bila meta pedofilskog lanca. Odveo ju je netko tko je želio da bude dio njihove obitelji', kaže Harrocks.

>> Pred rješenjem? 'Imamo najveću priliku pronaći Madeleine McCann'

Djevojčicu su vjerojatno pratili nekoliko dana, a taj se zaključak nameće jer je u njezinoj blizini nekoliko puta viđen sumnjiv muškarac. 'Te noći, mogli su vidjeti da je Garry provjerio djecu u 21,05 sati i nakon toga bilo je idealno vrijeme da je uzmu', kaže Harrocks.

U noći kada je djevojčica oteta, njezini roditelji Kate i Gerry McCann večerali su u restoranu s prijateljima, u blizini apartmana u kojem je ona spavala. Portugalska policija odbila je ponovno otvoriti ovaj slučaj iako su Britanci otkrili 195 nova traga.

'Sve što nam je preostalo su svjedoci. Na to bi se trebali fokusirati. Od otmice je prošlo skoro pet godina, ali još nije prekasno da se sazna istina', rekao je Horrocks.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene