Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Austrijske željeznice (OEBB) obustavile su privremeno veze s Mađarskom zbog "masovnog preopterećenja" svoje mreže nakon priljeva izbjeglica koji žele stići do Njemačke.


U priopćenju objavljenom sredinom dana OEBB iz istih razloga poziva privatne osobe i autobusne kompanije da prestanu dovoziti nove putnike na postaje.

Vezani članci Slika nije dostupna UVODE OPHODNJU GRANICE 'Ograda s Hrvatskom predstavlja političku dilemu' Slika nije dostupna MAĐARI I DALJE ZATVARAJU GRANICE 'Ne znamo koliko će migranata stići'

Veliki priljev ljudi, uz mase koje čekaju na kolodvorima, premašuju raspoložive željezničke kapacitete, precizira kompanija.

Dok su izravne veze između Budimpešte i Beča nastavljene u četvrtak ujutro, OEBB je odlučila više ne upućivati vlakove prema Mađarskoj kako bi smanjila broj putnika u povratku.

Danska obustavila željeznički promet s Njemačkom

Priljev izbjeglica je porastao na srpsko-mađarskoj i austrijsko-mađarskoj granici nakon što je za vikend u Njemačku krenulo više tisuća izbjeglica blokiranih u Mađarskoj.

Gotovo svi imigranti koji prelaze preko Mađarske i Austrije pokušavaju stići do Njemačke, bogate zemlje koja je ublažila uvjete prihvata za Sirijce. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook