Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Izbjeglička kriza

'MASOVNO PREOPTEREĆENJE' Austrija obustavila željezničke veze s Mađarskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijske željeznice (OEBB) obustavile su privremeno veze s Mađarskom zbog "masovnog preopterećenja" svoje mreže nakon priljeva izbjeglica koji žele stići do Njemačke.

U priopćenju objavljenom sredinom dana OEBB iz istih razloga poziva privatne osobe i autobusne kompanije da prestanu dovoziti nove putnike na postaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne popuštaju Mađarska podiže ogradu duž cijele granice sa Hrvatskom, čeka se odluka Austrije? Slika nije dostupna Nastavljaju graditi žičane zidove MAĐARI I DALJE ZATVARAJU GRANICE 'Ne znamo koliko će migranata stići'

Veliki priljev ljudi, uz mase koje čekaju na kolodvorima, premašuju raspoložive željezničke kapacitete, precizira kompanija.

Dok su izravne veze između Budimpešte i Beča nastavljene u četvrtak ujutro, OEBB je odlučila više ne upućivati vlakove prema Mađarskoj kako bi smanjila broj putnika u povratku.

Danska obustavila željeznički promet s Njemačkom

Priljev izbjeglica je porastao na srpsko-mađarskoj i austrijsko-mađarskoj granici nakon što je za vikend u Njemačku krenulo više tisuća izbjeglica blokiranih u Mađarskoj.

Gotovo svi imigranti koji prelaze preko Mađarske i Austrije pokušavaju stići do Njemačke, bogate zemlje koja je ublažila uvjete prihvata za Sirijce. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene