Naoružani napadač jučer je u trgovačkom centru u Omahi, u američkoj saveznoj državi Nebraska, u nasumičnoj pucnjavi ubio najmanje 8, a ranio 5 osoba.


Pucnjava se dogodila u trgovini Von Maur u trgovačkom centru Westroads, u elitnom dijelu Omahe. 

Vezani članci Ljubljana, ilustracija VIDEO Pucnjava ispred šoping centra u Ljubljani: Ozlijeđene tri osobe, napadači u bijegu Slika nije dostupna Video: Bivši student, Stephen Kazmierczak počinio masakr na sveučilištu Northern Illinois

Napadač, koji je na kraju ubilačkog pohoda izvršio samoubojstvo je 19-godišnji bijelac, objavila je policija, dodajući kako je napadač ostavio poruku da "odlazi u stilu" i da će "sada biti slavan".

U prvim je izvješćima navedeno da je napadač mladi crnac u maskirnoj jakni s puškom.

Kupci su opisali užasne prizore dok su napuštali trgovački centar.

"Čuli smo 35, 40 hitaca i na putu van vidjeli smo čovjeka koji leži u krvi", izjavila je Jennifer Cramer za lokalnu televiziju KETV.

Jedna žena je kazala za televiziju KETV kako je vidjela četiri ili
pet ranjenih osoba da leže na drugom katu centra.

Jedna od svjedokinja pucnjave u izjavi za CNN je napadača opisala kao "potpuno sumanutu osobu" koja je pucala na plišane medvjediće, uz gnjevne uzvike.

Ubilački pohodi s nasumičnom pucnjavom, koji su najčešće
ubojstva-samoubojstva, nisu rijetkost u SAD-u čiji građani posjeduju oko 200 milijuna komada vatrenog oružja, odnosno dvije trećine ih je naoružano.