Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marševi u Francuskoj za oslobođenje Ingrid Betancourt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz povike "Oslobodite Ingrid! Oslobodite sve taoce u Kolumbiji" između 10.000 do 25.000 sudjelovalo je u "bijelom maršu" u nekoliko gradova Francuske tražeći oslobađanje Ingrid Betancourt koja je na rubu smrti, kako govore njezina djeca.

U maršu u Parizu su sudjelovali ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner, argentinska predsjednica Cristina Kirchner, supruga francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja Carla Bruni-Sarkozy te brojni članovi vlade.

Pročitajte i ovo Leonard Mack nije gubio nadu Optužen je za silovanje dviju tinejdžerica, a nakon 47 godina dokazao je da je nevin: "Konačno mogu disati" Slika nije dostupna Želi 7 milijuna dolara Ingrid Betancourt tuži Kolumbiju zbog zatočeništva

Prema policiji 5.000 ljudi defiliralo je u glavnom gradu, dok organizatori tvrde da ih se skupilo 20.000.

Prije polaska povorke Kouchner je uzeo riječ pred sudionicima i ustvrdio da Francuska nikada neće prekinuti napore za oslobođenje taokinje, koja je duže od šest godina u rukama gerile Farca.

Francuska je sa Švicarskom i Španjolskom u srijedu poslala jednu humanitarnu misiju kako bi stupila u kontakt s Revolucionarnim snagama Kolumbije (Farc).

Predsjednica Kirchner je pozvala na "ukidanje svim prepreka koji sprečavaju oslobođenje svih taoca u Kolumbiji, naglasivši da bi oni koji vode demokratske vlasti trebali poduzeti najveće napore, aludirajući na kolumbijskog predsjednika Alvara Uribea.

U Strasbourgu se 500 osoba okupilo ispred zgrade Vijeća Europe od kuda su pustili bijele balone.

Gerila predlaže razmjenu Ingrid Betancourt i 38 ostalih navodno "političkih" taoca, među kojima su tri Amerikanca, za 500 gerilaca zatvorenih u Kolumbiji.

U Kolumbiji ima oko 2.800 taoca koje drže Farc ili ELN (Vojska nacionalnog oslobođenja) kriminalističke i paravojne skupine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene