Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova stradanja migranata

Maroko: Iz Sredozemnog mora spašeno 70 migranata, sedmero mrtvih

Migranti na brodu (Foto: AFP)
Migranti na brodu (Foto: AFP) Foto: Afp
U ponedjeljak je brod marokanske obalne straže spasio 70 supsaharskih migranata iz plovila u Sredozemnom moru i izvukao sedam tijela poginulih.

Brod je počeo tonuti u noći na ponedjeljak u Alboranskom moru na krajnjem zapadu Sredozemlja, a prevozio je stotinjak migranata prema Španjolskoj, donosi španjolska udruga Caminando Fronteras, koja je navela da su 24 osobe nestale.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Granična policija - 3 velika akcija u BiH Akcija piramida: Razbijena mreža krijumčara ilegalnih migranata

Informacije spomenute nevladine udruge koja prati kretanje migranata na Mediteranu nije još potvrdila marokanska strana. Spašeni, među kojima ima deset žena i jedno malo dijete, nalaze se u teškom stanju i prebačeni su na njegu u Nador, grad na sjeveru Maroka, tvrdi marokanski vojni izvor.

Među smrtno stradalima su tri žene, dodaje isti izvor.

Prema posljednjim podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM), oko 25.000 osoba poginulo je od siječnja 2014. u pokušaju dolaska do Europe. Većina ih je stradala u Sredozemnom moru na putu prema Europi.

Plovila iz Maroka često pokušavaju stići do Kanara, španjolskog arhipelaga.

U brodolomu početkom prosinca na toj atlantskoj ruti poginula su 62 migranta, uglavnom Gambijaca i Senegalaca, prema podacima IOM-a. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene