Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjedoci višegodišnjeg zlostavljanja 19-godišnje Bettine Sieger suočavaju se s prijetnjama i pokušajima podićivanja, kako bi za novac promijenili izjave dane tužitelju i policiji.


Odmah nakon 17. svibnja kada je nesretna Njemica spašena, a bračni par Milenković uhićen, telefonske prijetnje da će biti plaćeno 50 000 eura za otmicu njegovog maloljetnog sina dobio je Sead Makalić, Bportal.ba.

Od tada, njegovog sina policija dovodi u školu i vraća kući. Dok Seadu prijete, Marinkovićevi svjedokinju Majdu V. drugim metodama pokušavaju nagovoriti da promijeni iskaz.

Njoj je u zamjenu za pismo u kojem bi napisala da je bila primorana lažno svjedočiti, ponuđeno 500 kilograma kave, što je šifra za 5 000 KM.

>> Bettina progovorila: Grijali su nož i palili me po licu i ruci

Ovu ponudu SMS porukom joj je poslao Miloš Mišo Marinković, brat uhićenog Milenka, koji živi u Austriji i oženjen je s Katrin, sestrom Bettine.

Katrin Sieger jedna je od tri kćeri Christine Sieger, Njemice koja se udala za Milenka Marinkovića, postavši njegova druga žena, nakon čega je u zaselak Karavlasi dovela Bettinu.

Osim pokušaja podmićivanja, kći Majde V. dobila je i prijetnje ženskog dijela obitelji Marinković. Sve je prijavljeno policjii i tužiteljstvu.

'U svojoj izjavi nisam ništa slagala, nisam ništa ni umanjila ni preuveličala, rekla sam samo ono što sam vidjela za sve ove godine, i pri tome ostajem', izjavila je Majda.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.