Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marinac priznao da je urinirao po mrtvom Iračaninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki marinac narednik Sanick Dela Cruz svjedočio je jučer o zvjerskom pokolju u iračkoj Haditi koji se dogodio prije dvije godine, a u kojem su američki marinci ubili 24 iračka civila.

Zločin se dogodio iz osvete zbog smrti njihovog suborca Miguela Terrazasa koji je poginuo prilikom eksplozije bombe postavljene na cestu kojom je prolazio američki konvoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

Zapovjednik konvoja Frank Wuterich, kojemu se također sudi, nakon eksplozije je sam ubio pet civila koji su se željeli predati. 

Iako su imali podignute ruke u znak predaje, Wuterich ih je osobno ubio. Kako bi se uvjerio da su mrtvi, pucao im je još u glavu i prsa, priča Sanick Dela Cruz.

Dela Cruz, jedan od osam marinaca optuženih za zločin, rekao je kako je i on nakon toga u civile ispalio rafal iz automatske puške iako je znao da su svi već bili mrtvi. Htio se u to i sam uvjeriti. 

Nakon toga je urinirao po glavi jednog mrtvog Iračanina. 

U službenom priopćenju ništa od toga, naravno, nije navedeno, već je rečeno da su Iračani poginuli u eksploziji bombe. 

Zapovjednik Frank Wuterich marincima je naredio da lažu o ovom masakru.

To je samo jedan maleni detalj sudskog postupka koji se vodi protiv četvorice marinskih časnika koji su optuženi za provođenje nepotpune istrage smrti 24 Iračana u Haditi. 

Naime, uz ovih pet koji su se htjeli predati, a o kojima govori Dela Cruz, među ubijenima se nalazi sedam žena, troje djece te još devet 'pobunjenika'.

Marinski korpus dogovorio se s Dela Cruzom o odbacivanju svih optužbi protiv njega te mu zajamčio imunitet u zamjenu za njegovo svjedočenje o ubojstvima u Haditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene