Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP)

Lokalni mediji javljaju da je maloljetni migrant, nakon što mu je izrečena kazna za silovanje djevojke s posebnim potrebama krajem prošle godine, pobjegao iz prihvatnog centra u Hadžićima i skriva se negdje u BiH.


Maloljetniku D. A. iz Pakistana Kantonalni sud u Bihaću izrekao je odgojnu mjeru zbog silovanja djevojke s posebnim potrebama u prosincu prošle godine. Trenutačno se nalazi u bijegu iz Prihvatnog centra Delijaš u Hadžićima, gdje je bio smješten.

Vezani članci Migranti,ilustracija (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Gradonačelnik Bihaća tvrdi da hrvatska policija ilegalno vraća migrante u BiH: "Svaki dan dovodi 30, 40, 100 migranata" Migranti, ilustracija (Foto: AFP) Među ilegalnim migrantima u Bihaću i Sarajevu otkriveno pet terorista!

"Točno je da je kod ovog suda vođen postupak protiv maloljetnog D. A., a prema navodima prijedloga tužiteljstva rođenog 2002. godine. Postupak je pravomoćno završen izricanjem odgojne mjere, po prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva USK za kazneno djelo spolnog odnosa s osobom s posebnim potrebama", potvrdio je Općinski sud u Bihaću.

ATV neslužbeno doznaje da je maloljetni migrant upućen na liječenje u Klinički centar u Sarajevu. Na osobni zahtjev otpušten je s infektivnog odjela. Avaz piše da je nakon bijega lociran u Bihaću, no da ga Služba za poslove sa strancima nije pronašla u bihaćkom prihvatnom centru.

Eskalirala migrantska kriza u BiH

Lokalni mediji javljaju da je migrantska kriza eskalirala nakon pronalaska terorista među migrantima i brojnih tučnjava i napada migranata na građane BiH te da se 70 tisuća migranata iz Grčke kreće prema Europskoj uniji. Svakodnevno 300 migranata iz Turske prelazi u Grčku, javlja ATV.

"To je ozbiljna cifra koja se tiče migranata, a koji imaju namjeru preko Zapadnog Balkana doći u Europsku uniju. Pretpostavka je da ćemo mi tu imati ozbiljnih problema," kazao je ministar sigurnosti Dragan Mekić.

Šestorica migranata koji se dovode u vezu s terorizmom smješteni su u Imigracijskom centru u Istočnom Sarajevu i onemogućeno im je kretanje. Daljnje postupanje s rizičnim migrantima tek treba biti utvrđeno.