Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islamisti pobjegli iz grada

Mali: Vojska preuzela kontrolu nad gradom Konnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska Malija ponovno je preuzela kontrolu nad Konnom nakon što su islamistički pobunjenici pobjegli, priopćili su vojska i stanovnici tog strateški važnog grada u središnjem dijelu te afričke zemlje, javio je u petak BBC.

Novinar Kodji Siby javio je iz Bamaka za BBC da je razgovarao sa stanovnicima Konne, oko 550 kilometara sjeverno od Bamaka, koji su rekli da su islamisti pobjegli iz grada kada su došli vojnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Ilustracija Bizarna pogreška Golema blamaža američke vojske: Godinama slali povjerljive informacije na pogrešnu adresu, nisu ni slutili kome ih šalju

>> Međunarodni kazneni sud pokrenuo istragu o ratnim zločinima u Maliju

'Preuzeli smo potpunu kontrolu nad Konnom nakon što smo nanijeli velike gubitke neprijatelju', navodi se u priopćenju malijske vojske koju je prenijela agencija France Presse.

U međuvremenu je UNHCR priopćio u petak kako očekuje da bi 400.000 izbjeglica moglo pobjeći u susjedne zemlje u idućim mjeesecima, a da bi 300.000 ljudi moglo biti raseljeno unutar Malija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene