Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojita londonska kiša

Malarija pokosila pingvine usred Londona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ptičja 'verzija' opake bolesti napala je pingvine u londonskom zoološkom vrtu. Uginulo ih je šest, a krivca treba tražiti u najkišnijem engleskom ljetu u zadnjih 100 godina.

Na sam spomen malarije javlja se asocijacija na tropske krajeve, no upravo je ptičja 'verzija' te boleštine odgovorna za smrt šest pingvina u nimalo tropskom Londonu.

Pročitajte i ovo Invazija komaraca u Argentini Buenos Aires VIDEO Nevjerojatni prizori iz milijunskog grada: Rojevi komaraca teroriziraju ljude, vlasti strahuju od širenja bolesti Komarci pod povećalom (Foto: Dnevnik.hr) Kukci zbog kojih umiru milijuni Koje tipove ljudi preferiraju komarci? Riječki srednjoškolci istražili i rezultate otkrili na konferenciji u Irskoj

>> Tijela mrtvih pingvina preplavila brazilske plaže

Pokosila je Humboldt-pingvine nastanjene u gradskom zoološkom vrtu, potvrdila je u srijedu Guardianu glasnogovornica ZOO-a.

Krivicu za tragediju svalila je na loše vrijeme, s obzirom da u Engleskoj i Walesu u posljednjih sto godina nije zabilježeno kišno ljeto poput ovogodišnjega. Sva ta silna vlaga dovela je do prave najezde komaraca koji prenose ovu ubojitu zarazu.

Zanimljivo je da ptičja malarija, koja za čovjeka inače nije opasna, i nije sasvim neuobičajena u Velikoj Britaniji. Zbog toga sve ptice u ZOO-u dnevno uz hranu dobivaju i posebne preventivne pilule, no očito je da u slučaju ovih šest pingvina nisu imale učinka. Sve ostale ptice su zasad dobroga zdravlja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene