Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Makedonija: 8 kosovskih bjegunaca ubijeno u policijskoj akciji na Šar planini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonska policija objavila je da je u policijskoj akciji na Šar planini, započetoj rano ujutro s ciljem razbijanja naoružane kriminalne skupine s Kosova, poginulo osam kriminalaca.

Prema saznanjima makedonskog Ministarstva unutarnjih poslova, u policijskoj akciji provedenoj u šarplaninskim selima Brodec, Vešala i Vejce, nema ozlijeđenih policajaca, a kriminalne skupine su razbijene, potvrdio je za Makedonski radio glasnogovornik MUP-a Ivo Koteski, dodajući da su specijalne policijske snage i dalje su na terenu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna Moguća destabilizacija Makedonije Kosovo: NATO zabrinut zbog skrovišta oružja

Kako je javila tv postaja A1, šest osoba je uhićeno, a nekoliko njih još se nalazi u bijegu. U akciji je navodno zaplijenjena i veća količina oružja i streljiva. Prema nekim izvješćima nekoliko kuća je zapaljeno, a navodno je srušen i policijski helikopter, što nije potvrđeno iz službenih izvora.

Cilj akcije, u kojoj je došlo do oružanog sukoba, bio je uhićenje Lirima Jakupija, zvanog Nacist, koji je prije nekoliko mjeseci pobjegao iz zatvora Dubrava na Kosovu. Iz Medicinskog centra u Skoplju i iz bolnice u Tetovu izvješćuju da do sada nisu primljene ranjene osobe, niti da ima takvih najava.

Ceste prema Popovoj Šapci i prema selima na Šar planini, području oko 40 km udaljenom od Skoplja, blokirane su.

Mediji s Kosova javili su da je KFOR zatvorio granicu s Makedonijom na kosovskoj strani i da su njihovi vojnici spremni upotrijebiti oružje u slučaju prelijevanja sukoba na kosovski teritorij, javlja Makedonski radio.

U sjeverozapadnom dijelu Makedonije, s drugim po veličini gradom Tetovom kao središtem, dominiraju etnički Albanci, koji predstavljaju 25 posto ukupnog stanovništva Makedonije. To je i područje u kojemu su izbili oružani sukobi između pobunjenih Albanaca i makedonskih vlasti 1991. koji su okončani Ohridskim sporazumom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene