Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snimka nesvakidašnjeg slijetanja zrakoplova dolazi iz Irana, u kojoj pilot Iran Aira čudesno prizemljuje Boeing 727-200 bez stajnog trapa na nosu.


Navedeni zrakoplov bio je na letu iz Moskve za Teheran, a slijetanje je snimio promatrač i objavio ga putem Facebooka i YouTube-a. Snimka je napravljena na aerodromu Mehrabad u Teheranu prije deset dana.

Vezani članci Angela Merkel, Boris Johnson i Emmanuel Macron Reakcije na opasno zaoštravanje odnosa: Berlin, Pariz i London pozivaju Iran da ne krši nuklearni sporazum Iran će još smanjiti svoje obveze iz nuklearnog sporazuma (Foto: AFP) Iran će još smanjiti svoje obveze iz nuklearnog sporazuma

Zrakoplov je prvotno trebao sletjeti na aerodrom Imam Homeini u Teheranu, ali nakon što je posada primijetila da im stajni trap na nosu nije spušten pa su odgodili slijetanje. Kako problem nisu uspjeli riješiti, pilot je odlučio - slijećemo 'na nos'.

Kapetan zrakoplova Hooshang Shahbazi, ne samo da je uspješno sletio, već je to napravio tako da nitko nije ozlijeđen i bez dodatnih oštećenja na zrakoplovu, koji je mirno i bez iskrenja stao na pisti. U zrakoplovu je bilo 94 putnika i 19 članova posade.