Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tek kada je uplatio 1,3 milijuna eura, poslovni čovjek shvatio je da je nasamaren.


Grupa prevaranata, koja se jučer pojavila na sudu u Rimu, uspjela je jednom Nijemcu prodati zgradu američke ambasade i sjedište UN-ove organizacije za hranu (FAO) u glavnom gradu Italije i to za 1,3 milijuna eura.

Prevaranti su još 2008. godine počeli plesti svoju mrežu oko njemačkog biznismena. Predložili su mu cijeli niz poslovnih pothvata koje su predstavili kao izuzetno povoljne investicije pa su mu, između ostalog, ponudili nekretnine na najboljim lokacijama u Rimu.

Vođa skupine, Wolfang Kroll, predstavio se također kao poslovni čovjek, koji se bavi prodajom luksuznih nekretnina. Njemački biznismen kojeg su navukli na prijevaru živio je u Monaku. Prvo su mu prodali šoping centar Porte di Roma za 400 tisuća eura.

Vezani članci Spasioci tragaju za preživjelima Troje poginulih u snježnoj lavini u južnom Tirolu Slika nije dostupna Italija: Podzemnom željeznicom do podzemnih blaga iz rimske Antike

Zaplijenjeno 6 miijuna eura od bivšeg direktora nalazišta u Pompejima

Potom su mu ponudili Rimsku vilu u kojoj je smješteno veleposlanstvo SAD-a, a nalazi se u ulici u kojoj je Fellini snimio svoju 'Dolce Vitu'. Za 600 tisuća eura prodali su mu kompleks u kojem se nalazi središte FAO-a, poznat po tome što je izgrađen za vrijeme Mussolinija koji je tamo smjestio svoju vladu. Za ova dva objekta Nijemac je platio 900 tisuća eura. 

Kupac nije bio nimalo sumnjičav već je bio zadovoljan što je takve nekretnine povoljno kupio, piše Corriere della Sera a prenosi RT.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook