Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mafijaško ubojstvo u Sarajevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od napoznatijih pripadnika organiziranog kriminala u Bosni i Hercegovini Ramiz Delalić, poznatiji pod nadimkom Ćelo, ubijen je Sarajevu u noći između srijede i četvrtka.

Policija je mrtvog Delalića pronašla u dvorištu kuće u starom dijelu grada u kojoj je imao iznajmljen stan, a nakon dojave da su se na tom području čuli pucnji.

Pročitajte i ovo Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

Nitko od onih koju su čuli pucnjavu nije vidio moguće počinitelje niti je mogao policiji dati bliže podatke o okolnostima pod kojima se ubojstvo dogodilo.

Lokalni mediji odmah su ubojstvo Delalića povezali s učestalim obračunima kriminalnih skupina u Sarajevu odnosno s likvidacijom Selvera Lekića, još jednog istaknutog pripadnika organiziranog kriminala koji je u Delalićevoj nazočnosti ubijen krajem travnja u jednom lokalnom kafiću.

Prema medijskim navodima, najmanje tri skupine kriminalaca, organizirane temljem zavičajnog podrijetla njihovih članova, bore se za prevlast na području Sarajeva.

Ramiz Delalić osoba je s policijskim dosjeom još iz predratnog razdoblja.

On je tijekom rata obnašao dužnost zapovjednika 9. brdske brigade Armije BiH i smatran je suodgovornim za zločine što su ih pripadnici njegove postrojbe u jesen 1993. godine počinili nad Hrvatima u dolini Neretve.

Pred Županijskim sudom u Sarajevu već tri godine mu se sudilo zbog ubojstva Srbina Nikole Gradovića počinjeno u ožujku 1992. godine na Baščaršiji. To ubojstvo koje su zabilježile i televizijske kamere baš kao i Delalićevo priznanje da ga je počinio, poslužilo je kao izgovor Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) za blokadu Sarajeva i potom za otvoreni napad na glavni grad BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene