Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem imigranata

Mađarski ministar vanjskih poslova: 'Europa je sada u ratu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imigranti će se razgranati Europom ukoliko se ne pronađe zajedničko rješenje za taj problem, upozorio je u utorak mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

U govoru održanom na svečanosti dodjele diploma na budimpeštanskom Sveučilištu Corvinus (BCU) Szijjarto je izjavio da je "Europa sada u ratu" te da "sve ono što se događa na Bliskom istoku izravno pogađa i Europu". Upozorio je i da u ovom trenutku "najbrutalnija teroistička organizacija kuca na naša vrata".

Pročitajte i ovo Ilustracija nakon niza nesuglasica Parlament u dvojbi: Mađarska nesposobna za presjedanje Europskom unijom? Slika nije dostupna Nova kritika EU Orban: Europa je na rubu anarhije

OTKRIVAMO PRAVU POZADINU 'ORBANOVOG ZIDA'

U govoru je spomenuo stanje u Grčkoj, kazavši da je "u nekim regijama vodeća gospodarska politika zatajila, podijelivši zemlje u pobjednice i gubitnice". Mađarska je, istaknuo je Szijjarto u prvoj grupi jer je bila dovoljno odvažna da primijeni različite gospodarske metode koje su prošle sve testove.

Szijjarto je pohvalio BCU jer je uspješno reagirao na izazove brzih promjena u svijetu te istaknuo kako njegovi studenti imaju izvrsne temelje za život i budućnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene