Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ VLADE ŠUTE

Teške optužbe protiv moćne državne tajnice: "Pokrenuta je istraga za dva silovanja..."

Chrysoula Zacharopoulou, novoimenovana državna tajnica u novoj vladi Emmanuela Macrona našla se pod istragom zbog optužbi za silovanje dviju žena u vrijeme kada je radila kao ginekolog.

Iz ureda pariškog javnog tužitelja u srijedu je potvrđeno da se istražuju dva slučaja mogućeg silovanja žena u ginekološkoj ordinaciji. "Pokrenuta je istraga za dva silovanja koja su navodno počinjena u liječničkoj službi osumnjičene Chrysoule Zacharopoulou", prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna želi biti posrednik Macron vjeruje u diplomatsko rješavanje rata u Ukrajini: "Ne smijemo poniziti Rusiju..."

Prva prijava podnesena je 25. svibnja, a druga 16. lipnja, a u tijeku su istražne radnje te je Zacharopoulou već ispitala policija.

Chrysoula Zacharopoulou bivša je europarlamentarka rođena u Grčkoj. Francuskoj vladi pridružila se 20. svibnja, prije katastrofalnih izbornih rezultata zbog kojih je Macron izgubio parlamentarnu većinu. Zacharopoulou se smatra jednom od najmoćnijih političarki u francuskoj vladi.

Istaknula se 2015. godine zalažući se za podizanje svijesti javnosti o endometriozi, poremećaju sluznice maternice koja kod žena može imati teške posljedice i utjecati na plodnost.

Unatoč optužbama, 46-godišnja Chrysoula Zacharopoulou je za sada zadržala svoju poziciju u francuskoj vladi kao državna tajnica zadužena za razvoj i međunarodna partnerstva.

Nitko iz Vlade za sada nije komentirao optužbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene