Carina, ilustracija (Foto: Uprava carine Srbije)
Carina, ilustracija (Foto: Uprava carine Srbije)

Srpski carinici spriječili su krijumčarenje devetogodišnje djevojčice iz Kosova u Njemačku. Ona je bila skrivena u prostoru za rezervni kotač automobila Chrysler njemačkih registarskih oznaka kojim su putovali 42-godišnjak i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti.


Carinici na Graničnom prijelazu Merdare su, pretragom automobila, u prostoru za rezervni kotač u prtljažniku pronašli devetogodišnju djevojčicu. U automobilu su pronašli i njezine dokumente.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Podignuta optužnica protiv Pakistanca, dvojice Afganistanaca i 15 Hrvata: Prokrijumčarili 153 migranta u Hrvatsku te dalje u Italiju i Sloveniju Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavić) Filmska potjera u Međimurju: Automobilom krijumčario pet migranata, sletio s ceste pa pokušao pobjeći

Vozač je nakon njezina pronalaska kazao da se radi o djetetu njegove sestre koja živi u Njemačkoj te da se djevojčica igrala i slučajno sakrila u prtljažniku.

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a 42-godišnjak i 17-godišnjak su pritvoreni. Protiv njih će biti podnesene kaznene prijave nadležnom tužiteljstvu, objavila je srpska Carina na svojim stranicama, a objavili su čak i fotografiju djevojčice sklupčane u prostoru za rezervni kotač s, doduše, zamućenim licem.