Carina, ilustracija (Foto: Uprava carine Srbije)
Carina, ilustracija (Foto: Uprava carine Srbije) Foto: Uprava carine Srbije

Srpski carinici spriječili su krijumčarenje devetogodišnje djevojčice iz Kosova u Njemačku. Ona je bila skrivena u prostoru za rezervni kotač automobila Chrysler njemačkih registarskih oznaka kojim su putovali 42-godišnjak i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti.


Carinici na Graničnom prijelazu Merdare su, pretragom automobila, u prostoru za rezervni kotač u prtljažniku pronašli devetogodišnju djevojčicu. U automobilu su pronašli i njezine dokumente.

Vezani članci Crnogorska policija (Foto: Arhiva/AFP) Crnogorska policija: Razbijen najveći lanac krijumčara ljudi na Balkanu Riječka policija na obilaznici zaustavila kombi pun migranata (Foto: Dnevnik.hr) Riječka policija na zaobilaznici zaustavila kombi s migrantima, priveden krijumčar iz Palestine

Vozač je nakon njezina pronalaska kazao da se radi o djetetu njegove sestre koja živi u Njemačkoj te da se djevojčica igrala i slučajno sakrila u prtljažniku.

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a 42-godišnjak i 17-godišnjak su pritvoreni. Protiv njih će biti podnesene kaznene prijave nadležnom tužiteljstvu, objavila je srpska Carina na svojim stranicama, a objavili su čak i fotografiju djevojčice sklupčane u prostoru za rezervni kotač s, doduše, zamućenim licem.