Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lula Da Silva pobjednik izbora u Brazilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva pobijedio je u drugome krugu predsjedničkih izbora svojeg protukandidata Geralda Alckmina, izvijestilo je u nedjelju Izborno povjerenstvo, nakon prebrojanih glasova u 86 posto izbornih jedinica.

Lula je, prema do sada prebrojanim biračkim listićima, osvojio 60,4 posto glasova u odnosu na 39,5 koliko ih je osvojio bivši guverner države Sao Paulo Alckmin.

Pročitajte i ovo Likvidacija Darka Geislera Nedeljkovića Sasuo kišu metaka u njega VIDEO Procurila uznemirujuća snimka: Pred ženom i djetetom brutalno likvidirali pripadnika škaljarskog klana Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija

Na izbornom popisu bilo je 125 milijuna birača koji su glasovali i u najudaljenijim biračkim mjestima u džunglama Amazone.

Birači su, smatraju promatrači, unatoč nizu korupcijskih skandala "progledali Luli kroz prste", nagradivši ga na ovaj način za pomoć koju je cijelo vrijeme svojeg proteklog predsjedničkog mandata pružao siromašnima i radnicima. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene