Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguć i raskol s Francuskom?

Luksemburg upozorio Berlin na snažne posljedice Grexita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn uputio je gorljivu molbu Njemačkoj da izbjegne grčki izlazak iz eurozone, upozorivši Berlin na mogućnost katastrofalnog raskola s Francuskom u slučaju da se bude inzistiralo na tomu da Atena napusti monetarnu uniju.

Asselbornov komentar objavljen u nedjelju, uslijedio je nakon što je Njemačka iznijela stajalište prema kojemu Grčka može uzeti petogodišnji "time-out" iz eurozone te dobiti otpis nekih dugova ukoliko Atena ne poboljša prijedloge koje je već iznijela.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Slika nije dostupna Nakon ostavke Tsiprasa Europsku komisiju ne brinu grčki izbori: 'Reforme se mogu provesti'

"Smatram da bi za reputaciju Njemačke u EU-u i u svijetu bilo strašno da Berlin ne iskoristi šansu koja se pruža grčkom ponudom reforma", rekao je Asselborn za njemački list Sueddeutsche Zeitung.

KRIZNI SASTANAK O GRČKOJ 'Danas nije moguće postići dogovor'

"Ako se Njemačka bude zalagala za Grexit, to će prouzročiti dubok sukob s Francuskom, a za Europu bi to bilo katastrofalno", smatra luksemburški ministar.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je između dvije vatre - oštrog domaćeg protivljenja blažem pristupu Ateni i međunarodnog pritiska da se Grčkoj odobri otpuštanje duga ukoliko primijeni uvjerljive reforme te tako omogući ostanak zemlje u eurozoni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene