Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez optimizma

KRIZNI SASTANAK O GRČKOJ 'Danas nije moguće postići dogovor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri financija eurozone nastavili su u nedjelju svoj krizni sastanak o Grčkoj s ne baš optimističnim najavama za dogovor.

'Malo je vjerojatno da Komisija dobije mandat za početak pregovora o trećem programu pomoći za Grčku, ali mislim da Euroskupina može pripremiti teren za čelnike eurozone", koji se sastaju u nedjelju popodne, izjavio je potredsjednik Komisije zadužen za euro i socijalni dijalog Valdis Dombrovskis.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti" Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Slovački ministar financija Peter Kažimir kazao da se u nedjelju na Euroskupini ne može očekivati dogovor.

"Danas nije moguće postići dogovor. Najviše što možemo postići jest preporuka za summit eurozone", rekao je Kažimir.

Talijanski ministar financija Pier Carlo Padoan rekao je da je najveći problem u pregovorima nepovjerenje u grčku vladu.

Cilj je osigurati uvjete za početak pregovora o trećem paketu pomoći, rekao je Padoan i dodao "To je realistični cilj. Dakle, nije riječ o tome da zaključimo sporazum nego da počnemo pregovore i stvorimo uvjete za to".

"Već smo do sada izgubili jako puno vremena, ne možemo si dopustiti daljnji gubitak vremena", dodao je talijanski ministar.

U POSLJEDNJI TRENUTAK OTKAZAN SUMMIT O GRČKOJ Nema suglasnosti

Finski ministar financija Alexander Stubb rekao je da nitko ne blokira dogovor i da svi pokušavaju naći konstruktivno rješenje, ali da su za to potrebna puno jača jamstva Grčke da će provesti to što obećaje.

Na ljestvici od 1 do 10, Stubb mogućnost za dogovor procjenjuje "negdje između 3 i 4".

Ministri financija eurozone nastavili su u nedjelju ujutro sastanak prekinut u subotu nešto prije ponoći nakon devet sati razgovora koji nisu dali rezultata.

Euroskupina se sastala na posebnom sastanku kako bi razmotrila zahtjev grčke vlade za trećim paketom pomoći. Međutim, oko toga očito nema suglasnosti među članicama, a kao jedna od glavnih zapreka navodi se pitanje povjerenja, jer su grčki partneri iz eurozone potpuno izgubili povjerenje u sadašnju grčku vladu.

Dobar dio članica eurozone ističe da nemaju nikakvih jamstava da će Grčka i provesti reforme koje je obećala, a posebno tvrdo stajalište ima Njemačka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene