Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici Lufthanse rekli su da neće popustiti unatoč prijetnjama sindikata.


Piloti njemačke zrakoplovne kompanije Lufthansa počeli su u utorak štrajk na dugim letovima, 13. po redu u 18 mjeseci u sporu oko rezanja troškova, uvjeta za umirovljenje i plaća, no poslodavac najavljuje da ne kani popustiti, prenose agencije.

Vezani članci Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) Počeo dvodnevni štrajk u Lufthansi: Odgodit će 1300 letova Slika nije dostupna Štrajk Lufthanse proširen na Muenchen

Lufthansa je bila prisiljena otkazati 84 od 170 dugih letova u utorak iz Frankfurta, Muenchena i Duesseldorfa, a očekuju su stotine otkazivanja u utorak u sklopu dvodnevnog štrajka organiziranog na poziv sindikata Vereinigung Cockpit, prenosi agencija Reuters.

Predstavnici Lufthanse rekli su da neće popustiti unatoč prijetnjama sindikata da će početi nove akcije u dugotrajnom sporu.

TO JE SAMO PITANJE VREMENA Avion Lufthanse jedva izbjegao sudar s dronom

"Ne možemo isključiti i druge štrajkove ovaj tjedan", rekao je glasnogovornik sindikata Markus Wahl u zračnoj luci u Frankfurtu te najavio da su "štrajkovi mogući i sljedećih tjedana".

Pilotima je to 13. štrajk u 18 mjeseci zbog spora oko plaća i uvjeta odlaska u prijevremenu mirovinu što se provode u sklopu restrukturiranja kompanije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook