Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetitelji gube svijest

Otvara se 'muzej užasa' - Dosad mu je pristup imala samo policija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grozni izlošci povezani s nekim od najgorih britanskih kriminalaca spremaju se biti izloženi po prvi put, nakon što su dugi niz godina bili skriveni od očiju javnosti u takozvanom "Crnom muzeju" Scotland Yarda.

Muzej, koji trenutno nije otvoren za javnost, sadrži i takozvano pismo "Iz pakla" koje je navodno napisao sam Jack Trbosjek, tave serijskog ubojice Dennisa Nilsena u kojima je on pekao meso svojih žrtava te omču kojom je obješena Ruth Ellis, posljednja žena koja je pogubljena u Velikoj Britaniji, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Stručnjaci smatraju Jack Trbosjek sam sebi nadjenuo pseudonim u pismu (Foto: AFP) Neka ipak nisu lažna Riješen misterij pisama? Stručnjaci smatraju da je Jack Trbosjek ipak sam sebi nadjenuo pseudonim Slika nije dostupna Obješen u Australiji Otkriveni nevjerojatni detalji o najpoznatijem serijskom ubojici

Dosad su samo policajci u službi i neki posebni najavljeni gosti, mogli dobiti pristup tom muzeju i njegovim izlošcima.

Ured londonskog gradonačelnika i londonska policija trenutno pregovaraju s Londonskim muzejem o izlaganju više od 20.000 izložaka vezanih za zločine najzloglasnijih britanskih kriminalaca u povijesti te zemlje.

Posjetitelji, uključujući i policijske veterane, znali su gubiti svijest samo na pogled nekih izloženih primjeraka, koji uključuju i maske smrti ljudi obješenih u zatvoru Newgate te odljeve njihovih vratova s ožiljcima od užeta.

"Nije na policiji da se postavlja kao cenzor, ali nam je jako na umu efekt koji sve to može imati na živuće članove obitelji povezane s izložbenim primjercima", istaknuo je glavni nadzornik Simon Owens, koji je i predsjednik policijskog muzejskog odbora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene