Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica Britanaca, koji su se predstavljali kao 'Alahovi vojnici' osuđeni su na doživotni zatvor, odnosno na minimalno 45 godina zatvora za ubojstvo hladnim oružjem jednog vojnika u središtu Londona.


Michael Adebolajo (19) i Michael Adebowale (22), dvojica Londončana koji su prešli na islam, autom su 22. svibnja 2013. srušili Leea Rigbyja, koji se obučen u civilno odijelo uputio u vojarnu.

Vezani članci Dan slobode u Velikoj Britaniji DNEVNIK.hr u Londonu na Dan slobode - Englezi bijesni zbog aplikacije: Mnogi još dugo neće okusiti slobodu Slika nije dostupna Policajac opisao fizički sukob s tri terorista: Biti heroj zadnja je stvar o kojoj sam razmišljao

Zatim su ga izboli noževima i gotovo mu odrubili glavu pred prolaznicima. Nekoliko svjedoka je mobitelima snimilo zločin. Na video snimci snimljenoj netom nakon zločina Adebolajo je rekao da je želio osvetiti 'muslimane koje su ubili britanski vojnici'.

Brutalno ubojstvo vojnika nasred ulice u Londonu!

Nakon čitanja presude optuženi su se verbalno obrušili na suca. Sudac Nigel Sweeney je rekao da su dvojica napadača počinila zločin kako bi izložili svoja ekstremistička stajališta i ubili vojnika usred dana i na način koji će biti maksimalno medijski praćen, s namjerom da postanu "mučenici". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook