Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška nesreća

London: Helikopter se zabio u kran i srušio, dvoje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopter se zaletio u kran u Londonu i srušio. Londonska policija izvijestila je kako su dvije osobe poginule.

Pročitajte i ovo Sebastian Pinera Ozlijeđene tri osobe Bivši predsjednik Čilea poginuo u padu helikoptera Ilustracija Užas u SAD-u Strašna nesreća: Srušio se helikopter s televizijskom ekipom

Sky News prenosi kako se nesreća dogodila u četvrti Vauxhall u južnom dijelu Londona, a londonska policija izvijestila je kako su u nesreći dvije osobe poginule.

Helikopter tipa Augusta 109 se, prema očevicima, strmoglavio odmah pored jedne od glavnih prometnica. Na mjestu pada helikoptera oštećena su i dva automobila. na mjestu pada iscurilo je gorivo iz helikoptera, koje se zapalilo i koje je zapalilo automobile.

Pad se dogodio blizu željezničke linije pa je željeznički promet kroz tu četvrt privremeno zatvoren. Vjeruje se kako je u helikopteru bio samo pilot.

'Dojavu smo primili oko 8 sati jutros i istražujemo sve okolnosti vezane za incident', rekao je glasnogovornik londonske policije.

Očevici tvrde kako se 22 vatrogasna vozila, policijska vozila i vozila hitne pomoći nalaze na mjestu nesreće, koje je blizu rijeke Temze i s kojeg se uzdiže gusti dim. preko 60 vatrogasaca je na mjestu nesreće. kran u koji je udario helikopter vatrogasci pomno motre kako ne bi došlo do nove nesreće.

Vatrogassci su spasili i jednu osobu iz zapaljenog automobila na mjestu nesreće, no ne zna se zdravstveno stanje te osobe.

Quin Murray jedan je od očevidaca, koji je vidio trenutak kad je helikopter udario u kran. 'Vidio sam kako heliopter udara u vrh dizalice i pada lijevo od stanice. Bilo je puno vatre i gust oblak dima. Nije pao na ravno na ulicu, već na gradilište, gdje se gradi novo Nine Elms područje', rekao je Murray za BBC.

Očevici nesreće isto tako tvrde kako je kran na vrhu zgrade, u koji je helikopter udario, bio jedva vidljiv s ulice zbog niskog oblaka pa pretpostavljaju kako ga zbog loše vidljivosti pilot helikoptera možda nije na vrijeme uočio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene