Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac Edwarda Snowdena

Snowdenow otac: 'Volio bih da se moj sin vrati u SAD, ali tu mu ne bi pošteno sudili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lon Snowden, otac Edwarda Snowdena, dao je intervju za jednu američku televizijsku postaju u kojem je rekao kako bi volio da se njegov sin vrati u SAD, ali da ne vjeruje kako bi ondje imao pošteno suđenje.

Lon Snowden i njegov odvjetnik Bruce Fein, dobili su vize za Rusiju te planiraju sa Edwardom Snowdenom koji se nalazi u Moskvi razgovarati o obrani od optužbi za špijunažu. Protiv Edwarda je naime, u SAD-u podignuta optužnica.

Pročitajte i ovo Avion kompanije Finnair "Pogodilo je zračni pormet" Optužili Rusiju da ometa GPS signal iznad dijela Europe: "Obratit ćemo se NATO-u..." Bombardiranje u Odesi Na udaru raketa Ruski napad na Odesu i Harkiv: Među poginulima i četverogodišnje dijete

>> Assange: Bez Snowdena ne bi ni bilo reformi

U razgovoru za televizijsku postaju ABC, Lon Snowden i njegov odvjetnik Bruce Fein, rekli su kako znaju datum kada će posjetiti bivšeg analitičara NSA, koji je objavio tajne podatke te agencije, među kojima je i onaj da NSA špijunira sve.

'Znamo kada idemo u Moskvu', rekao je Fein. Datum njihova odlaska ostaje tajan, a otkrili su tek da je veoma blizu.

Ni Lon ni Fein nisu razgovarali neposredno s Edwardom, od kada je on pobjegao iz SAD-a u Rusiju. Kažu da se vesele susretu, jer će tada moći s njim razgovarati o mogućnostima povratka u SAD.

'Kao otac, želim da se moj sin vrati kući, ako vjerujem da će se na njega pravni sustav primijeniti pošteno', rekao je Lon te dodaje kako nije uvjeren da će se njegovom sinu suditi pravedno, s obzirom na izjavu predsjednika SAD-a Baracka Obame o Snowdenu kao ne patriotu.

Vlada SAD-a podigla je protiv Edwarda Snowdena optužnicu za špijunažu na sudu u Virginiji, a Fein kaže da je obitelj voljna razgovarati o uvjetima pod kojima bi se Edward Snowden vratio u SAD.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene