Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nepravilnosti u gradnji sportskog centra

Ljubljanskog gradonačelnika ispitala policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija ispitala je u srijedu ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića u vezi s nepravilnostima prilikom gradnje sportskog centra Stožice.

Sportski centar gradilo je poduzeće Grep. Policija istražuje ugovor koji je ta tvrtka sklopila s Ljubljanskim parkiralištima u vlasništvu grada i zavodom Tivoli koji upravlja gradskim sportskim objektima, sumnjajući da je nikad realizirani ugovor o iznajmljivanju parkirališta potpisan samo zato da bi Grep dobio visok bankovni kredit.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Janković: Žao mi je što se prodaje Mercator

Janković je nakon ispitivanja na policiji rekao da su se kriminalisti prema njemu ponašali korektno, a da ugovor s Grepom nije bio fiktivan i da će to dokazati. U vezi s istim slučajem policija je prije mjesec dana obavila obavijesni razgovor i s ministrom obrane Romanom Jakičem koji je do prije dvije godine, u vrijeme gradnje Stožica, bio direktor zavoda Tivoli i jedan je od potpisnika spornog ugovora.

Janković je u srijedu također potvrdio da je tužio člana protukorupcijske komisije Roka Praprotnika zbog njegovih javnih izjava da je to povjerenstvo dokazalo kako su se sredstva s računa Grepa slijevala na račun Jankovića, dodavši da će dokazati da to nije točno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene