Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razumije Todorića

Janković: Žao mi je što se prodaje Mercator

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković izjavio je da mu je žao što se prodaje Mercator kojega je kao direktor vodio od 1997. do 2005. godine, ali da razumije potez predsjednika Agrokora Ivice Todorića koji je kupoprodajnim ugovorom ponudio 120 eura za dionicu najvećeg slovenskog trgovca.

'Apsolutno mi je žao što se Mercator prodaje, ali bih na Todorićevu mjestu napravio isto. Sada je pravo vrijeme za kupovanje tvrtki', rekao je Janković u razgovoru za ljubljansko 'Delo' od ponedjeljka, dodavši da je 2004. godine zajedno s Todorićem i tadašnjim vlasnikom srbijanske Delte Miroslavom Miškovićem razgovarao o spajanju tih trgovačkih lanaca sa 9 milijardi eura prometa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokrenuta istraga Propao Agrokorov pokušaj da danas kupi Agrokor, odluka u petak Slika nije dostupna Za razmjenu dionica Janković protiv prodaje Mercatora Agrokoru

Da se to dogodilo, tri udružene kompanije danas bi ostvarivale dvostruki promet jer ne bi međusobno konkurirale na istom tržištu i mogle bi se širiti 'do Bakua i Kijeva', pokrivajući tržište od 100 milijuna ljudi, rekao je Janković kojega je s mjesta direktora smijenila prva vlada Janeza Janše.

VELIKI POSAO Todorić prodao Juicy

Agrokor je u lipnju 2013. s konzorcijem prodavatelja, koji čine 12 banaka i tvrtki, potpisao ugovor o kupoprodaji 53,12 posto Mercatora po cijeni od 120 eura za dionicu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene