Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz solidarnosti

Ljubljana: Pred parlamentom spaljene bijele maske, simboli 'politikanata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paljenjem više stotina bijelih papirnatih maski za koje kažu da simboliziraju 'politikante' na platou ispred slovenskog parlamenta, organizatori alternativnog 'Protofestivala' pred slovenski praznik kulture, izrazili su solidarnost sa 'Facebook' prosvjedima koji će se u petak održati u Ljubljani na Kongresnom trgu.

Umjetnicima koji podržavaju prosvjede protiv slovenskih 'gospodarskih i političkih elita', a koji su se kretali prema parlamentu i Cankarevom domu, gdje je večeras održana službena, središnja proslava državnog praznika, pridružio se veći broj građana, ali i poznatih osoba iz kulturnog i društvenog života, s usklicima kojima su političare pozivali da 'skinu maske' i 'vrate ukradenu državu'.

>>
Veliki štrajk u Sloveniji: Na ulicama tisuće zaposlenih u javnoj upravi!

Za sutra se u Ljubljani na Kongresnom trgu najavljuje dolazak više tisuća prosvjednika protiv vlade. No, prije njih na istom će se mjestu okupiti simpatizeri slovenskog premijera Janeza Janše. Policija je objavila da tom prigodom ne očekuje izgrede, ali da je u slučaju potrebe spremna ogradom odijeliti sudionike jednog i drugog okupljanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Prosvjedi - 1 "Dosta je" U subotu prosvjed u pet gradova: "Postoji ogroman broj ljudi koji su svjesni da promjena dolazi" Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene