Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Paljenjem više stotina bijelih papirnatih maski za koje kažu da simboliziraju 'politikante' na platou ispred slovenskog parlamenta, organizatori alternativnog 'Protofestivala' pred slovenski praznik kulture, izrazili su solidarnost sa 'Facebook' prosvjedima koji će se u petak održati u Ljubljani na Kongresnom trgu.


Umjetnicima koji podržavaju prosvjede protiv slovenskih 'gospodarskih i političkih elita', a koji su se kretali prema parlamentu i Cankarevom domu, gdje je večeras održana službena, središnja proslava državnog praznika, pridružio se veći broj građana, ali i poznatih osoba iz kulturnog i društvenog života, s usklicima kojima su političare pozivali da 'skinu maske' i 'vrate ukradenu državu'.

>>
Veliki štrajk u Sloveniji: Na ulicama tisuće zaposlenih u javnoj upravi!

Za sutra se u Ljubljani na Kongresnom trgu najavljuje dolazak više tisuća prosvjednika protiv vlade. No, prije njih na istom će se mjestu okupiti simpatizeri slovenskog premijera Janeza Janše. Policija je objavila da tom prigodom ne očekuje izgrede, ali da je u slučaju potrebe spremna ogradom odijeliti sudionike jednog i drugog okupljanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Priča o nestašici opreme razljutila ministra Beroša Što je to naljutilo inače mirnog i staloženog ministra Vilija Beroša? Doznajemo detalje o skrivanju opreme Političari s maskama Zaštitne maske rade probleme političarima diljem Balkana, pogledajte kako ih sve nose