Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treće rođenje'

Ljubio tlo: U Gazu se vratio vođa Hamasa nakon 45 godina egzila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički vođa Hamasa Khaled Meshal po prvi put je posjetio Pojas Gaze. Taj je čin nazvao svojim trećim rođenjem.

Khaled Meshal nije kročio na palestinski teritorij otkako je kao dječak 1967. godine napustio Zapadnu obalu. Njegov je dolazak uslijedio nakon prekida vatre između Izraela i Hamasa koji je trajao od sredine prošlog mjeseca, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Pakao na zemlji Panika u najvećoj bolnici u Gazi: Na udaru posljednje sigurno utočište za Palestince

>> Znate li uopće što se događa u Gazi?

Meshaal je u Gazu ušao preko Egipta ljubeći tlo pri prelasku granice. 'Ovaj trenutak smatram svojim trećim rođenjem i molim boga da ću se četvrti put roditi kada cijela Palestina bude oslobođena', rekao je Meshaal. Kao drugo rođenje naveo je trenutak kada je preživio izraelski atentat.

Meshal je u egzilu postao politički vođa Hamasa i kao takav je iz Damaska vodio operacije sve do veljače ove godine. Mešal će provesti 48 sati u obalnoj enklavi i nazočit će masovnom skupu u subotu na kojemu će biti obilježena 25. godišnjica osnutka Hamasa i proslavit će se 'pobjeda' nakon sukoba u studenome.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene