Ljubavna priča iz susjedstva koja oduzima dah priča je o dvoje mladih ljudi koji nisu dopustili da im fizički hendikep stane na put ostvarenju snova. Dejana Bačko (24) i Suljo Keranović (23) svojim zajedničkim primjerom pokazuju kako se sve može kad se hoće.

Galerija


Dejana Bačko (24) djevojka je koja je rođena bez ruku, no unatoč tome je uspjela postati akademska slikarica i sportašica ovjenčana zlatnim medaljama. Kada je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u parataekwondou u Australiji, Dejana nije razveselila samo cijelu naciju, svoju obitelj i fanove, već i svoga dečka, kojem je srce htjelo iskočiti iz grudi, piše Blic. 

Vezani članci Koronavirus, Srbija Dobre vijesti iz susjedstva: U Srbiji najmanje novozaraženih od lipnja, pao broj i u BiH Koronavirus, ilustracija Hrvatska i BiH rekorderi po broju oboljelih u regiji, neki dijelovi Srbije stekli uvjeti za ukidanje izvanredne situacije

Sulju Keranovića (23) Dejana je upoznala prošlog lipnja, a upoznavanje opisuju kao – čarobno.

„Dok sam čekala autobus s prijateljicom, vidjela sam jednog dečka koji je gledao u mene i primijetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu, pružila osmijeh umjesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, da je student diplomskog studija na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Sarajevu te da volontira u četiri organizacije“, opisuje Dejana prvi susret.

Dodala je  kako se oduševila kada je čula da trenira razne sportove, pa ga je odmah pitala: "Bi li sa mnom trenirao taekwondo?" Suljo je tada bio na studentskoj razmjeni u Novom Sadu te je dan nakon upoznavanja morao natrag kući. No razmijenili su brojeve telefona i tako je sve započelo.

Društevene mreže uvelike su im olakšale ostvarivanje kontakta i zaljubljivanje. Tako su uskoro uplovili u vezu, a njihove objave na društvenim mrežama zrače mladenačkom energijom i srećom.

Mi se držimo za ruke na naš način“, govori Dejana o svojoj vezi. „Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo razbiti predrasude o osobama s inavliditetom. Nije sramota imati invaliditet“, govori Suljo.