Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lijes su položili mladi aktivisti skloni kremlju.


Mladi aktivisti skloni Kremlju položili su u petak lijes u kojem je ležala lutka s likom turskog predsjednika Recepa Tayipa Erdogana nedaleko od zgrade turskog veleposlanstva u Moskvi, dok u Rusiji tutnji bijes protiv Ankare čije su oružane snage srušile ruski zrakoplov.

"Čelnici mladeži stranke Rodina su danas blizu veleposlanstva položili lijes s lutkom na napuhavanje s likom predsjednika Erdogana koji simbolizira tursku politiku", objavila je ta stranka u priopćenju.

Vezani članci Moskva Dodatno popuštaju mjere suzbijanja koronavirusa: Ukidanje obvezne karantene za osobe starije od 65 godina i za sve koji pate od kroničnih bolesti Nevrijeme u Rusiji stvara probleme Snježni kaos u Moskvi: Pala gotovo rekordna količina snijega, ulice čisti oko 70 tisuća radnika, poginulo dvoje ljudi

Dvadesetak aktivista je sudjelovalo u akciji tijekom koje su položena i dva buketa cvijeća s natpisima "Neprijateljima Rusije" i "Marionetama Sjedinjenih Država", prema priopćenju.

Turska i Rusija zaoštravaju odnose: 'Rusija ima pravo na vojni odgovor'

Gradska uprava Moskve nije izdala odobrenje za tu akciju, a policija je privela dvojicu organizatora, ali ih je morala pustiti jer kao zastupnici u gradskoj skupštini imaju imunitet.

Na Krimu je skupina mladih u petak zapalila lutku s likom Erdogana na glavnom trgu Simferopola.

U Salekhardu, na ruskom dalekom sjeveru, na pročeljima nekolicine zgrada su istaknuti transparenti kojima se poziva na bojkot turskih proizvoda i putovanja u tu zemlju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook