Talijanska vatrogasna postrojba imala je 30 intervencija u gradu Savoni, ponajviše zbog poplave rijeke Letimbro. Timovi su također spasili 13 zarobljenih vozača u Rossiglioneu i evakuirali pet obitelji zarobljenih u zgradi u Ponteinvree.

Galerija Poplave u Italiji uslijed nevremena Poplave u Italiji uslijed nevremena +0 Poplave u Italiji uslijed nevremena

Rekordne količine kiše zabilježene su u sjevernoj Italiji uzrokujući poplave i klizišta u regijama Ligurija i Pijemont. Ligurijska agencija za okoliš izvijestila je o 181mm oborina tijekom samo jednog sata i o nevjerojatnih preko 900mm u 24 sata.

Slika nije dostupna VIDEO Tornado poharao otok, rušio kuće i preokretao automobile, poginulo dvoje ljudi: "Teško je prihvatiti takvu stvar. To je velika bol"

U sjevernim i središnjim područjima Italije 4. listopada zabilježeno je snažno nevrijeme s do sada najvećim zabilježenim kišnim padalinama. Crvena upozorenja (najviša razina) izdana su za regije Liguriju, Pijemont i Lombardiju. Najgore poplave pogodile su regiju Liguriju, a posebno pokrajinu i grad Savonu

Regionalna agencija za okoliš Agenzia Regionale Protezione Ambiente Ligure (ARPAL) izvijestila je da je u Kairu Montenotte padaline ukupno 145,2mm, 178,2mm u Urbeu i 181mm u Vicomorassu, što je novi nacionalni rekord. Nadalje, podaci iz ARPAL-a pokazuju da je stanica u Rossiglioneu zabilježila više od 900mm kiše u 24 sata.

Razmjeri katastrofe u Njemačkoj FOTOGALERIJA Potresni prizori iz srca Europe: Kad se voda povuče, vide se razmjeri katastrofe

Videozapisi podijeljeni na društvenim mrežama pokazuju područja poplavljena velikim poplavama. Nekoliko cesta, uključujući autoceste, privremeno je zatvoreno, a neke željezničke usluge obustavljene. U Quilianu je uništen most, navodi Istramet.

Talijanska vatrogasna postrojba izvela je 30 intervencija u gradu Savoni, ponajviše zbog poplave rijeke Letimbro. Timovi su također spasili 13 zarobljenih vozača u Rossiglioneu i evakuirali pet obitelji zarobljenih u zgradi u Ponteinvree.

Poplave su također pogodile područja Camporosso i druge dijelove provincije Imperia. U gradu Genovi zatvorene su škole i javna mjesta.

U regiji Piemont vatrogasci su kasno spasili 29 ljudi od poplava uzrokovanih izlijevanjem rijeke Orbe u Ovadi u provinciji Alessandria.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju