Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idući cilj Tripoli

Libijski pobunjenici nadziru središte Zavije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobunjenički borci preuzeli su nadzor nad središtem grada Zavije nekih 50 km zapadno od libijskog glavnog grada Tripolija, rekao je u nedjelju reporter britanske novinske agencije Reuters.

Reporter je izvijestio kako je vidio pedesetak pobunjenika pokraj glavne tržnice u Zaviji kako viču 'Alahu akbar' (Bog je najveći). Crveno-crno-zelena zastava pobunjenika vijorila se s jedne trgovine.

Pobunjenički borci kazali su za Reuters kako u gradu još uvijek ima snaga odanih libijskom čelniku Moameru Gadafiju, a među njima i snajperista.

Pobunjenici kažu kako je njihov sljedeći cilj glavni grad Tripoli.

Zauzeće Zavije na libijskoj sredozemnoj obali je najdramatičnije napredovanje pobunjenika na teritorij pod nadzorom Gadafija od ustanka protiv njegove vladavine prije šest mjeseci.

Zavija leži na glavnoj cesti između Tripolija i granice s Tunisom tako da napredovanje pobunjenika odsijeca Tripoli od njegovih crta opskrbe. Glavni grad također ostaje bez goriva koje se proizvodi u rafineriji u Zaviji. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene