Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo 6, ranjeno 75

Libanon: Borbe sve žešće, stradavaju i djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani suniti i alaviti našli su se u srijedu na rubu rata u libanonskom gradu Tripoliju, kojim odjekuje pucnjava nakon cjelodnevnog nasilja u kojem je prema posljednjim podacima poginulo šest a ranjeno 75 ljudi.

Poginula su četiri stanovnika sunitske četvrti Bab el-Tebaneha, među kojima i 13-godišnji dječak i dva stanovnika alavitske četvrti Džabal Mohsen, koji podržavaju režim Bašara al-Asada u Damasku, prema bolničkim izvorima.

Pročitajte i ovo Izrael napao Libanon rat s Hezbollahom Izrael pokrenuo novu seriju napada na Libanon: Imali su nekoliko ciljeva Slika nije dostupna Bliski istok u plamenu: 300 raketa na Izrael, u Libanonu 19 mrtvih

Prema istom izvoru, ranjena su 42 stanovnika sunitske četvrti i 18 alavitske.

>> Libanon: U novim sukobima 16 ozlijeđenih

Borbe se vode automatskim oružjem, protutenkovkim bacačima i ručnim bombama. Dvije zajednice u smanjenom obliku reproduciraju sukob koji se vodi u susjednoj Siriji, između većinskih sunita i Al-Asadovih alavita koji drže vlast.

U redovima libanonske vojske je prilikom pokušaja razdvajanja sukobljenih strana ranjeno 15 vojnika, prema vojnim izvorima. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene