Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas u zadnji čas

Lebedev kupio Independent za 1 funtu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alexander Lebedev, bivši KGB-ovac, kupio je listove The Independent i Independent on Sunday ‘ za jednu funtu.

Nakon što su ti listovi objavili gubitak 31 milijun eura u 2009. godini danas su, i službeno je priopćeno, prodani Alexanderu Lebedevu koji je u siječnju prošle godine kupio Evening Standard za istu svotu. Da bi kupnja bila potpuna, ruski oligarh treba još dozvolu irskog Vijeća za tržišno natjecanje.

Pročitajte i ovo Oleg Tinkov skriva se Ruski milijarder Putinu okrenuo leđa, sad strahuje za život: "Rusija kao država više ne postoji" Vladimir Putin puka slučajnost? Misteriozne smrti: Od početka invazije na Ukrajinu čak šest ruskih oligarha pronađeno mrtvo pod sumnjivim okolnostima

‘Ulažem u institucije koje potiču demokraciju i transparentnost. To su novine koje promiču neovisnost i bore se da istina bude objavljena. Podupirem istraživačko novinarstvo i medijske kampanje u kojima se promiče transparentnost te one koje se bore protiv međunarodne korupcije’, stoji u izjavi koju je medijima poslao 50-godišnji Lebedev. Svoje je bogatstvo stekao baveći se bankarstvom. Osnivač je moskovskog magazina Korrespondent te na ruskom tržištu posjeduje udio u novinama Novaya gazeta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene