Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kazao je u Beogradu da je spreman sastati se s turskim kolegom Mevlütom Çavuşoğluom na marginama Ministarskog vijeća OESS-a.


“Želimo razjasniti tursko stajalište jer oni inzistiraju na tom sastanku... Da čujemo šta Turci žele reći, pored onoga što su već javno rekli. Bit će tužno ako ne bude ništa novo”, rekao je Lavrov novinarima na tiskovnoj konferenciji s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem po dolasku u Beograd, gdje će sudjelovati na Ministarskom vijeću OESS-a.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Zoran Milanović o skandalu u Srbiji: ''Draža Mihailović je bio jedna obična budala'' Koronavirus u Srbiji Novi epidemiološki skok kod susjeda s više od 5400 novih slučajeva: ''Britanski soj djeluje brutalno''

Lavrov je, kako prenosi Radio-televizija Srbije (RTS), naglasio da Rusija ima “neka pitanja za Tursku”.

Ruski šef diplomacije zanijekao je navode u turskim medijima kako je u razgovoru sa Çavuşoğluom odbacio uporabu “vruće telefonske linije” 25. studenog.

LAVROV ĆE IPAK SASLUŠATI TURSKOG MINISTRA 'Možda ima nešto novo za reći'

“Ta linija je već postojala, ali Turci to nisu nijednom iskoristili”, ustvrdio je Lavrov. Ruski šef diplomacije optužio je tursku strana da “laže o navodnom sudjelovanju Turske” u zajedničkoj koaliciji protiv Islamske države.

Lavrov je, prema izvješću RTS-a, ukazao na prijedlog Rusije da se zatvore tursko-sirijska i tursko-iračka granica kako bi se presjekli nelegalni putovi nafte preko kojih se financira Islamska država (ISIS).

“Ako bi Islamska država pokušala spriječiti uspostavljanje tih barijera, siguran sam da će ruske zrakoplovne snage zajedno sa antiterorističkom koalicijom, na čijem su čelu SAD, biti u mogućnosti osigurati zrakopolovnu potporu i spriječiti te pokušaje”, citira RTS ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook