Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klijenti pobjesnili

Kvar računala: 11 milijuna štediša nije moglo do novca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog računalnoga kvara zamrznuli su se bankovni računi diljem Australije i milijuni bijesnih korisnika nisu mogli podizati gotovinu na bankomatima.

Noćna mora za 11 milijuna štediša banke National Australian (NAB) proširila se i na druge banke jer su do nedjelje bile blokirane i neke međubankovne transakcije kao i isplata čekova i naknada za socijalnu pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..." Ilustracija zbog pumpe za gorivo Dva i pol milijuna vozila poznate marke povlači se u SAD-u

U nedjelju je sustav opet pokrenut. 'I druge su banke imale problema, zbog kašnjenja plaćanja iz NAB-a drugim bankama', rekao je glasnogovornik NAB-a George Wright. 'Ponavljam, počela je obrata tih naloga za plaćanje i stvari se pokreću'.

Banka pozvana da plati naknadu

Christopher Zinn, glasnogovornik potrošačke organizacije Choice pozvao je NAB da plati naknadu onima kojima je prekid transakcija naškodio, na primjer onima koji otplaćuju kredite za kuću, kao i onima kojima je kasnila plaća.

'Ne morate se baviti međunarodnim financijama da biste znali da kad banka vama uzima novac s računa, on nestaje brzinom svjetlosti, ali kad vam netko želi nešto uplatiti, zato traje dan ili dva', komentirao je Zinn. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene