Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institucije ne reagiraju

Kutina: Arheolozi istjerali zmije, bježe prema kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheološka iskapanja u Kutini izazvala su neočekivane probleme. U iskapanjima su uništena legla zmija, a gomile gmazova nova su staništa počela tražiti u okolnim kućama.

Seljačkim oruđem mještani kreću u lov na zmije. Kamen gore, kamen dolje i nepozvani gost koji već dva tjedna tjera strah u kosti susjedima, pokazao je vijugavo tijelo. Nakratko, jer je zmija pobjegla.

Smijeh djece u dvorištu obitelji Sopina zamijenilo je siktanje gmizavaca. Njihova je kuća prva na udaru. Nalazi se korak od arheoloških iskopina s kojih su zmije došle. Umjesto antike i fosila, stanari su dobili leglo gostiju od kojih se ledi krv u žilama.

Pročitajte i ovo Stjenice - 2 najezda u Rijeci Pošast koja je nekad bila rezervirana za siromašna i zapuštena mjesta sada se širi brže i lakše: "Svako malo me nešto svrbi" Najezda stjenica - 4 Napasni kukci Riječki neboder vrvi stjenicama, građani očajni: "Ne može se spavati, djeca se boje ući u sobu." Stručnjakinja savjetuje kako se riješiti ovih krvopija

I susjedi su u strahu. 'Tu ima puno male djece. Ako netko stariji naleti na nju, nešto će napraviti. A ako dijete naleti, ono će ju dirati. Neće znati da li je otrovna ili nije', prestrašena je mještanka Ljubica Bohatka. 'Oko nas su nepokošene livade, a zmija ide svugdje', dodaje njezin sumještanin Zdenko Bukač.

Nametnuti policijski sat počinje oko pola osam kada zmije kreću u akciju, tjerajući susjede kućama. Stanari kažu kako ne mogu sami u borbu protiv njih, a nadaju se kako će vrata nadležnih institucija na koja su toliko kucali, napokon netko i otvoriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene