Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kuran u talijanskim školama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeci muslimana trebalo bi, ako žele, biti omogućeno učenje Kurana u talijanskim školama, rekao je čelnik desničarskog Nacionalnog saveza i bivši ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini, a prenosi list Corriere della Sera.

"Ako bi neko muslimansko dijete htjelo učiti Kuran, mislim da bi na to imao potpuno pravo i mogao bi ga učiti kao fakultativni predmet", rekao je Fini.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Integracija - 6 Priča Provjerenog Rade lošije poslove, ne poznaju jezik, a društvo ih sprda i širi govor mržnje: "Bez toga možemo očekivati rast neprijateljstva"

"Imamo potrebu za imigrantima, koji su nužnost, a ne opasnost. Integracija znači prije svega jamčiti imigrantima prava, kao što je pravo da vjeruju u svoga Boga i da mogu prakticirati svoju vjeroispovijest", rekao je Fini, koji je uz to naglasio kako imigranti u Italiji moraju poštivati odijeljenost vjere od države.

Finijevi saveznici u desnom centru čelnika Silvija Berlusconija hladno su primili takvu izjavu, osim čelnika demokršćanskog UDC-a i bivšeg ministra Rocca Buttiglionea koji ga je u potpunosti podupro. 

Maurizio Lupi, iz Berlusconijeva pokreta Naprijed Italijo, komentirao je da je Fini "kazao veliku glupost" i da bi s prijedlogom bio suglasan samo ako "bi se Biblija mogla učiti i u muslimanskim zemljama". Istog je mišljenja i bivši ministar Sjeverne lige Roberto Calderoli koji traži reciprocitet.

Većinski lijevi centar Finijev je prijedlog ocijenio kao korak
naprijed. Andrea Ranieri iz Demokratske ljevice prijedlog je ocijenio dobrim, a Angelo Bonelli, šef Zelenih u Zastupničkom domu, predložio je stvaranje zajedničkog zakonskog prijedloga o mogućnosti uvođenja jednog fakultativnog sata učenja islamske religije, kao što takav fakultativni sat tjedno postoji za učenje kršćanske religije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene