Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S(p)retnik

Kupio običan detektor metala pa pronašao - milijunsko blago!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amaterski lovac na blago iz Velike Britanije kupio je običan detektor metala i pronašao pravo bogatstvo - 40 zlatnih novčića iz doba kasnog Rima.

'Što da radim s tim?', upitao je djelatnike dućana u St Albansu, u kojem je kupio detektor metala, šokirani neimenovani muškarac koji je pronašao te novčiće.

Pročitajte i ovo Ante Pavelić (Foto: AFP) Dio već pronađen Ilija tvrdi da postoje tri mjesta u Sloveniji: "Znam gdje je skriveno ustaško zlato" Blago, arhiva (Foto: AFP) Potopljen prije 113 godina Nevjerojatno otkriće na dubini od 500 metara: Pronašli potopljeni ruski brod sa zlatom vrijednim 100 milijardi funti

>> Švicarci nabasali na 'arheološko otkriće stoljeća'

David Sewell, vlasnik dućana, organizirao je još je još jedno pretraživanje, uz pomoć stručnjaka i svih potrebnih dozvola te je na istom mjestu pronađeno još 119 istih novčića. Ukupna vrijednost svih 159 novčića iznosi oko milijun kuna, prenosi Daily mail.

'Prodali smo mu osnovni detektor metala i on je pronašao jednu od najvećih kolekcija rimskih novčića. Vjerujemo kako se radi o drugoj najvećoj', istaknuo je Sewell. Vlasnik i njegovi djelatnici su, kad im se sretni pronalazač pojavio na pragu dućana s novčićima, pomislili kako se radi o nekoj vrsti šale.

Pronađeni novčići su od 22-karatnog zlata, bez oštećenja su i iz zemlje su izvađeni u stanju, kao da su jučer izašli iz kovačnice. Vrijednost pojedinačnog novčića procjenjuje se na između 3.700 i 9.250 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene