Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na mjestu okrutne likvidacije

Galama i psovke na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Đakovu: Prilikom postavljanja detektora metala zabilježen novi incident

Radnica postavljaju detektore metala (Foto: Dnevnik.hr)
Radnica postavljaju detektore metala (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ubojstvo u Đakovu (Foto: Dnevnik.hr) Ubojstvo u Đakovu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Radnica postavljaju detektore metala (Foto: Dnevnik.hr) Radnica postavljaju detektore metala (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dubravka Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Dubravka Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Štefica Karačić (Foto: Dnevnik.hr) Štefica Karačić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Željko Cvrtila (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
U trenutku dok su na mjestu okrutne likvidacije dvoje djelatnika đakovačkog Centra za socijalni rad, radnici postavljali detektor metala, izbio je novi incident. Nakon niza uvreda i psovki koje je vidno alkoholizirani korisnik centra uputio socijalnim radnicima morala je intervenirati i policija.

Krvavo poprište na kojem je brutalno likvidiano dvoje socijalnih radnika, dva mjeseca nakon tragedije dobiva metaldetektor. Ravnateljica Đakovačkog centra za socijalnu skrb Dubravka Petrović zadovoljna je promjenama. ''To je jedno od rješenja. Naravno da će se sustav stalno nadograđivati i ovo je jedan prvi korak i mislim da ministarstvo zapravo ima niz nekakvih mjera koje će poduzeti za zaštitu'', rekla je Petrović.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Duško Tanasković na suđenju za ubojstvo Gorana Vlaovića - 5 Hladnokrvna likvidacija Ubojici sa Zrća 19 godina zatvora: Odbio doći u sudnicu na izricanje presude

Postavljanje metaldetektora, koje bi u svim centrima za socijalnu skrb mogli očekivati do 30. Rujna, pozdravljaju u Udruzi socijalnih radnika, no ipak upozoravaju. ''Pitanje naše sigurnosti nije samo pitanje direktnog fizičkog napada. To je pitanje i prijetnje i to je pitanje puno drugih zapravo neprimjerenih ponašanja naših korisnika'', objašnjava Štefica Karačić, predsjednica Udruge socijalnih radnika.

Novi incident u Đakovu

Neprimjerenom ponašanju u đakovačkom centru i danas se svjedoči. Galame i psovki na račun rada socijalnih radnika nije nedostajalo ni u petak. Situaciju je morala doći i smiriti đakovačka policija. Muškarac koji je bio u alkoholiziranom stanju zaradio je prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira. Nakon što se otrijezni, prijeti mu i do trideset dana zatvora.

Postavljanje metal detektora pozdravljju i stručnjaci za sigurnost. Ono što je nejasno jest tko bi nasilnike trebao razoružati. ''Ako pokuša ući s oružjem i metaldetektor to registrira, mora reagirati zaštitar koji nije naoružan. Kako će on nenaoružan se suprostaviti i reći nekome tko je naoružan da ostavi oružje?'', pita se Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost.

Potreban status službene osobe

Za ovu temu kontaktirali smo i resorno ministarstvo koje je potvrdilo kako osim metal detektora socijalni radnici mogu očekivati i proširenje ovlasti zaštitara koji ih čuvaju. Ono što pak svi žele jest status službene osobe. ''Status službene osobe će nama puno značiti jer ćemo se na taj način osječati sigurnije ukoliko dođe do nekakvih incidentnih situacija. One će se goniti po službenoj dužnosti'', objašnjava Dubravka Petrović. Odluka o statusu službene osobe trebala bi biti poznata tek krajem prosinca.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene