Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grčka, Turska, Bugarska

Kupanjem u ledenoj vodi pravoslavni vjernici obilježili Bogojavljanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravoslavni vjernici zaronili su u hladnu vodu od Istanbula do Bugarske kako bi preuzeli raspelo u ceremoniji u spomen na krštenje Isusa Krista.

Grci plivanjem i ronjenjem u hladnoj vodi danas slave Bogojavljanje, dan koji je vođa Antonis Samaras odabrao kao vrijeme kada svi ljudi trebaju biti ujedinjeni, piše Reuters. Bogojavljanje je jedan od najvažnijih blagdana u grčkoj pravoslavoj vjeri.

Pročitajte i ovo Poplava u Bugarskoj - 1 Proglašeno izvanredno stanje Potop u Bugarskoj i Turskoj: Broje mrtve i nestale, gradovi i otoci u vodi Strašni prizori na Rodosu Strah i nevjerica FOTO Prizori koji slamaju srca! Grčka, Turska, Alžir u plamenu: "Ovo je poput biblijske katastrofe"

Bogojavljanje je diljem Bugarske proslavilo mnoštvo vjernika, pjevajući i plešući u hladnim rijekama.

Pravoslavni vjernici grčke crkve u Turskoj zaronili su u ledenu vodu u Istanbulu. Oko 20 muškaraca skočili su u vodu te se natjecali koji će prvi dohvatiti križ. Pobijedio je 40-godišnji Apostolos Oikonomou. 'Odlično se osjećem, natjecao sam se i zadnje četiri godine, no nisam imao sreće kao danas', rekao je i zaželio svima sretnu i mirnu novu godinu.

 

 



 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene