Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačko istraživanje

Kult mladosti zabluda: Produktivnost tvrtke raste ako su radnici stariji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok se kod nas podcjenjuju, veliko njemačko istraživanje dokazalo je koliko su stariji radnici korisni kompanijama.

Produktivnost kompanije raste ako se broj zaposlenih koji imaju između 45 i 50 godina poveća za samo 1 posto - pokazalo je to veliko istraživanje provedeno u Njemačkoj, piše Weltonline.

Pročitajte i ovo Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage" Ursula von der Leyen Optužila nekoliko stranaka Von der Leyen oštro kranjoj desnici: "Osloboditi se Putinove propagande"

Ove zanimljive rezultate Instituta za istraživanje objavila je njemačka ministrica rada i socijalne skrbi Ursula von der Leyen i dodala da je time eliminirana predrasuda da su samo mladi nosioci napretka, piše njemački Welt Online. 'Živimo duže, radni vijek se produžava i naš je cilj da rad postane normalna stvar i za ljude starije od 60 godina', rekla je von der Leyen.

Izvješće je pokazalo da je Njemačka, što se tiče zapošljavanja starijih radnika, napravila mnogo više od ostalih zemalja Europske unije. Ondje je udio radnika u dobi od 55 do 65 godina 2000. bio 38 posto, danas je gotovo 54 posto. Rast se posebno odnosi na starije žene koje su sada češće zaposlene nego prije.

Istraživanje je pokazalo značajne razlike između različitih sektora, prenosi Welt Online. Naime, u javnom sektoru rade puno stariji ljudi od prosjeka, za razliku od građevine i ugostiteljstva. Ministrica von der Leyen je naglasila da je udio radnika u dobi od 60 godina sada 40,8 posto, dok je u 2009. to bilo 38,4 posto. Kaže, radi se o najvećoj stopi rasta u Europskoj uniji.

>> Nezaposlenih 334.351, lošije je bilo samo 2003. godine...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene