Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaraženi umiru u roku 48 sati

Kuga na Madagaskaru poprimila razmjere epidemije – Savjet Hrvatima: Dobro se informirajte ako putujete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Madagaskaru je u tijeku epidemija kuge koja se neuobičajeno brzo širi, zabilježeno je već više od 1300 slučajeva oboljelih.

Na Madagaskaru je zabilježeno više od 1300 slučajeva oboljelih od kuge. Od toga je u dvije trećine slučajeva riječ o plućnoj kugi – najopasnijem i najbrže širećem obliku te bolesti. Ta se vrsta širi u roku od 24 sata, a zaraženi, ako se ne liječe, umiru u roku od 48 sati.

Pročitajte i ovo Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore pomak u dobrom smjeru Premijer se sastao s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore: "Relativno smo zadovoljni" Ilustracija Priopćenje ministarstva Raste broj slučajeva: Afrička svinjska kuga potvrđena na 84 gospodarstva, objavljene nove naredbe

Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je kako su zbog te bolesti na ovom otoku preminule 93 osobe, dok iz Agencije Ujedinjenih naroda za zdravstvo tvrde da je ta brojka 124.

Svi oni koji planiraju odlazak na Madagaskar trebaju se pravodobno informirati –savjet je to Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Navode da ne postoji rutinsko cijepljenje niti se preporučuje preventivno uzimanje antibiotika tijekom boravka u rizičnom području.

Detaljnije upute i savjeti dostupni su na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene