Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U opasnom Meksiku žene su još jednom preuzele stvar u svoje ruke na području sigurnosti.


Dvije kućanice izabrane su za čelnice sigurnosti dvaju zaselka na sjeveru Meksika, pokraj gradića Samalayuce, nakon što se zbog straha nijedan muškarac nije kandidirao.

Vezani članci Slika nije dostupna Sjećate se male Juanite iz 'Kućanica'? Evo kako izgleda danas! Slika nije dostupna Nakon deset godina ponovno zajedno - par koji je žario i palio!

One su Olga Herrera Castillo i Veronica Rios Ontiveros i svaka je zadužena za svoj zaselak, prenosi AP. Na svom novom poslu Olga će i ispunjavati izvješća nakon što se dogodi neki zločin, jer mjesto ima samo 2.500 stanovnika, jedno patrolno vozilo i 'šaku' policijskih službenika.

Veronica, zadužena za El Vergel, kaže da je njezina predanost budućnosti zajednice jača od straha. 'Imam veliku želju pomoći zajednici, da je ne dočeka situacija kakva je u Ciudad Juarezu', rekla je.

>> Mlada Marisol nova šefica grada bezakonja i droge

Zaseoci Villa Luc i El Vergel se nalaze blizu sjeverne granice Ciudad Juareza, gdje je nasilje povezano s drogom uzelo više od 4.000 života u posljednje dvije godine. Ciudad Juarez je među gradovima s najvećim brojem ubojstava na svijetu.

Podsjetimo, prošlog je mjeseca 20-godišnja Marisol Valles Garcia postala šefica policije Praxedisa G. Guerrere.