Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na čelu policije sa 20 godina

Mlada Marisol nova šefica grada bezakonja i droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksički grad Praxedis G. Guerrero, obilježen ratom dilera, ubojstvima i nasiljem, dobio je novu šeficu policije.

To možda ne bi ni bilo posebno zanimljivo da se ne radi o 20-godišnjoj ženi koja još nije ni završila kriminalistiku. Marisol Valles Garcia je prisegnula da će u grad dovesti zakon i red. Grad od oko 8.500 stanovnika pretvorio se iz mirne poljoprivredne zajednice u zemlju bezakonja, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Dva narko kartela se bore za prevlast nad jedinom gradskom autocestom, rutom za krijumčarenje droge prema granici s Teksasom. Stanovnici su rekli da bande noću prolaze u konvojima vozila. Zanimljivo je i da je Marisol do sada u policiji radila jedino kao tajnica.

>> Meksiko: Oteli devet policajaca, preživio jedan

Njezin plan je, između ostalog, zapošljavati više žena i svakome dati zadatak da se razgovara s obiteljima iz susjedstva te da promiču društvene vrijednosti i otkriju kriminal prije nego se on dogodi.

'Ono što ćemo raditi je prevencija, ići ćemo od kuće do kuće kako bi razmijenili iskustva', rekla je Marisol. Dodijeljena su joj dva tjelesna čuvara, međutim, oni neće biti naoružani. Sve odluke o oružju prepustila je gradonačelniku.

Mislite li da će mlada ženska snaga uspjeti u borbi s dilerima?

  • Da, važna je volja i odlučnost
  • Da, motivirat će ostale građane na otpor kriminalu
  • Ne, ima premalo iskustva i premlada je
  • Ne, ženama nije mjesto na čelu policije

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene